Căutări care înnobilează

Provocare...

& feedback

provocare feedback

Dacă ai putea schimba un singur lucru, oricare…

ce ai schimba?

Acesta este un exercițiu de imaginație ca la coaching, cu feedback inclus, nu o lectură oarecare. În același timp este și un test pentru tine. Accepți provocarea? Deci, poți schimba orice vrei, dar numai un lucru.

Gândește-te bine, nu te grăbi, apoi am să-ți dau un feedback pe măsură.
Dacă mai ai nevoie de timp, închide și revii.

Zece, nouă, opt… Stop!

Feedback cu 10 variante

 1. Dacă te-ai gândit doar la binele tău – este normal să ai grijă de tine pentru a putea să fii de ajutor celor din jur, dar ai putea să fii mai altruist, și implicit mai fericit.
 2. Dacă puteai face o schimbare mai de impact – ești un om realist și specific, dar te încurajez să te gândești și să acționezi la următorul nivel, cu mai multă speranță și determinare.
 3. Dacă te-ai limitat la lucrurile materiale – ești un om practic, poate chiar un strateg, dar oamenii și relațiile sunt mai importante.
 4. Dacă ai fost modest – de apreciat; sper că îți cunoști adevărata valoare și importanță, deși este foarte probabil că ți le subestimezi; toți facem asta.
 5. Dacă ai reformat ceva mentalități – ai țintit sus, ca un vizionar; dar sper că te-ai inclus.
 6. Dacă ai demonstrat un spirit justițiar – îți simțim lipsa în parlament și guvern, dar în ce măsură te preocupă restaurarea celor corupți? Apropo, rămâi integru!
 7. Dacă ai devenit erou, și implicit ți-ai câştigat o admirație enormă – cred că meriți să fii celebrat; dar nu doar pentru realizare, ci pur si simplu pentru cine esti, în felul tău unic. Nu îți sugerez să faci ceva pentru a fi tratat ca o vedetă; mai bine bucură-te de cine eşti deja, chiar anonim, iar la timpul potrivit, poate o să vadă și alții adevărul despre tine.
 8. Dacă te-ai crezut Dumnezeu pentru o secundă – probabil ai demonstrat iubire, dar sunt curios cum sau cât ai reușit să respecți libertatea și responsabilitatea oamenilor de a face alegeri?
 9. Dacă ai reușit să te limitezi la o singură schimbare, ești un om hotărât, care știi ce vrei, dar să nu crezi că schimbarea vine vreodată singură. Ea va provoca și alte schimbări, majoritatea la fel de benefice ca prima.
 10. Dacă ai ales o schimbare din domeniul care te pasionează, înseamnă că poți persevera până va deveni realitate.

Bonus

 1. Dacă nu ai acceptat provocarea înseamnă că ești (prea) prudent; dar pentru că ai citit până aici, înseamnă că ai și câștigat ceva 🙂
 2. Dacă îți dorești un alt feedback, poate mai specific, lasă un comentariu cu schimbarea pe care ai născocit-o.

© Mihail B.

P.S. Dacă ți-a plăcut, provoacă un prieten.

Leave A Comment