Căutări care înnobilează

Tu ești o persoană valoroasă, importantă și adorabilă

Tu, dincolo de aparențe și percepții.

Tu ești o persoană valoroasă, importantă și adorabilă. Aceasta este realitatea, adevărul despre tine, totul la superlativ!
Înainte de a face ceva, bine sau rău, dincolo de părerea oglinzii, a CV-ului, sau a contului bancar; indiferent de părerea celor din jur sau a celor de pe facebook, instagram, etc..

potential, important, valoros, adorabil

Realizare sau Exprimare?

Cine esti tu cu adevărat ca ființă umană, nu depinde de performanțele tale, ci invers:
ceea ce faci, doar exprimă ceva din cine ești tu: propria ta valoare, importanță și adorabilitate (însușirea de a fi adorabil/ă, iubibil/ă).
Da, știu că uneori greșim, și ceea ce exprimăm atunci nu este prea valoroas, important și adorabil. Eroarea ar fi mult mai mare, dacă lăsăm acea greșală să ne dicteze identitatea. Astfel, comportamentul ne-ar plafona mentalitatea în mod vicios, în loc ca o gândire corectă să ne provoace un comportament mai bun.

Realitatea practică este că din cine suntem cu adevărat – propria identitate – reușim, de fapt, să exprimăm doar puțin, prin ceea ce facem, uneori chiar opusul a cine suntem. În această lume imperfectă, ce reușim să exprimăm, este adesea doar o combinație din urmatoarele trei defecte:

• Propria percepție despre noi, prin care de obicei ne subestimăm valoarea, importanța, și adorabilitatea; implicit,
• Propria ambiție de a crește în toate cele trei calități; abiția de a deveni ceea ce deja suntem, în loc să creștem în conștientizare și exprimare; implicit,
• Propria silință de a face rost de acreditări exterioare pentru fiecare din cele trei;

Fără o perspectivă plină de demnitate despre propria persoană, ființa umană este confuză și neîmplinită. Fiecare avem propria luptă, uneori cu noi înșine, dar cel mai trist e când ne sabotăm singuri.

Să fim realiști 🙂

Nu neg faptul că ceilalți ar putea sau ar trebui să-și îmbunătățească părerea despre noi; dar fiecare, mai întâi suntem responsabili de propria atitudine și perspectivă față de noi înșine…
Nu neg nici importanța efortului de a performa, dar din dorința de a exprima binele, frumosul și iubirea, pentru a ajuta la exprimarea celorlalți…
Nu neg nici nevoia ligitimă de a primi afirmare și apreciere,
ba dimpotrivă: chiar cred că ești o persoană valoroasă, importantă și adorabilă! Și așa este fiecare ființă umană…

Cum ar fi familia noastră dacă ne-am vedea uni pe alții din această perspectivă și am acționa în consecință, măcar ca atitudine?

Cum ar fi educația? Dar munca? Orașul nostru? România? Lumea întreagă?

Doar așa, iubește-ți aproapele ca pe tine însuți este într-adevăr, singura poruncă care le poate rezuma pe toate celelalte (Biblia, Romani 13:8-10).

Vezi și

Piesa cheie a puzzle-ului potențialului tău

Suntem incluși

© Mihail B.

Leave A Comment