Căutări care înnobilează

Paradoxul iubirii

Dragostea lui Dumnezeu

pentru tine este necondiționată de performanțele tale (ne)religioase sau sentimentale, pentru că Dumnezeu ESTE Dragoste. (Chiar dacă Dumnezeu este drept și sfânt, Biblia nu spune că El este dreptate și sfințenie; El nu este doar iubitor, El este DRAGOSTE).

În același timp, această dragoste este neexperimentată deplin în afara adevărului, pentru că Fiul Său, Iisus Hristos este Adevărul…

 

Dragostea Lui pentru tine este definiția altruismului, mai pură, decât cea mai dezinteresată dragoste umană; probabil de aceea este așa de puțin acceptată și împărtășită de noi.

 

Dragostea Lui pentru tine este plină de bunătate, mereu în favoarea ta, deci exclude răul sub orice formă, fiind superioară disciplinei aplicate de cel mai înțelept și bun părinte, dar fără a exclude expresia disciplinei ideale.

 

Dragostea Lui pentru tine este prea variată și dinamică pentru a te plictisi sau limita în potențialul tău, dar mai statornică decât Everestul.

 

Dragostea Lui pentru tine este mai plină de pasiune decât a mamei fascinate de bebelușul ei care tocmai i-a adormit zâmbind la piept.

 

Dragostea Lui pentru tine este mai fermă decât a unui vultur care-și învață puii să zboare, până zboară din plăcere!

 

Dragostea Lui pentru tine este irezistibilă; perseverentă dar ne abuzivă; El așteaptă să-I răspunzi cu dragoste, te așteaptă cu o permanentă curiozitate (nu din neștiință, ci din iubire vie); de fapt, știai că mereu L-ai iubit în funcție de cât de mult ai acceptat iubirea Lui pentru tine, și exact așa o să Îl iubești și de acum, ca stil de viață: în funcție de cât de mult vei accepta iubirea Lui pentru tine!?

 

Dragostea Lui pentru tine este eternă, dar viața ta este eternă numai alături de Cel care este viața veșnică: Iisus Hristos cel istoric prin: întruparea, viața, lucrarea, moartea, învierea și înălțarea Lui!

 

Dragostea spune adevărul.

Dragostea are un nume: Iisus Hristos!

 

© Mihail B.

Leave A Comment