Căutări care înnobilează

Cheia potențialului tău!

Pentru cel mai important puzzle…

Tu ești o persoană deosebit de valoroasă, enorm de importantă și foarte respectabilă! Tu meriți să fii iubit/ă necondiționat! Exagerare? Iluzie? Măgulire? Sau, o perspectivă superioară dar neglijată până acum. Dar dacă ceea ce am afirmat despre tine este real înainte de a cunoaște? Dar dacă până acum te-ai subestimat și ai permis și altora să-ți afecteze imaginea de sine și moralul tău? Dar dacă perspectiva de mai sus ar conta cel mai mult? Dar dacă ar deveni foarte relevantă pentru tine, poate cheia puzzle-ul vieții tale, în curând?

potential, important, valoros, adorabil

Cum putem cunoaște?

Când simți nevoia de certitudini, apelezi la sursele cunoașterii: rațiunea, experiența, autoritățile umane, și revelația divină. Probabil preferi una și neglijezi alta, dar în aflarea adevărului ele sunt complementare, nu exclusive, și împreună ne definesc realitatea și identitatea.

Perspectiva propusă mai sus este una atemporală și spirituală, dar atât de reală… Aș asemăna-o cu ingredientul cheie din mâncarea ta preferată, sau cu o piesă din puzzle-ul potențialului tău maxim. Pentru a putea identifica și celelalte piese, ai nevoie de imaginea de ansamblu:

Adevărul ca poveste

Dumnezeu a creat omul după chipul și asemănarea Sa: o ființă personală și spirituală. El este suprem și pe deplin bun, iubitor și drept. Prin creație omul a fost investit cu valoare, demnitate și importanță; practic, el a fost delegat să guverneze pământul, nu satan.

Din dragoste și respect, Dumnezeu nu l-a privat de liberul arbitru, care implica și libertatea de a se disocia de El, ceea ce, din păcate, s-a și întâmplat; astfel, omul și-a cedat autoritatea lui satan, iar pe cale de consecință, răul s-a tot manifestat… Dar omul și-a păstrat valoarea și potențialul, după cum aurul murdar sau furat nu își pierde valoarea; dovada supremă este în valoarea soluției lui Dumnezeu de restaurare a omului: „Fiindcã atît de mult a iubit Dumnezeu lumea, cã a dat pe singurul Lui Fiu, pentruca oricine crede în El, sã nu piarã, ci sã aibã viața veșnicã”. Dumnezeu ne-a iubit chiar și atunci când noi eram ignoranți sau rebeli; El îți vrea binele necondiționat, chiar mai mult decât tine însuți. El este părintele desăvârșit!

Dumnezeu te cunoaște și te iubește necondiționat

Aceasta este vestea bună despre tine; cheia care îți poate lumina viața cu sens, scop și energie pentru a-ți trăi viața la maxim dincolo de bucuria euforică de moment, și a-ți împlini menirea cu satisfacție:

Tu ești o persoană deosebit de valoroasă, enorm de importantă și foarte respectabilă!

Tu nu doar meriți să fii iubit/ă necondiționt, dar prin credința în Iisus Hristos, chiar ești deja! Prin credința în El tu ești o nouă creație, nu doar una retușată; implicațiile sunt enorme…

Aprecierile de mai sus îți afirmă identitatea în relație cu Creatorul tău.

Indiferent de starea ta în această relație, adevărul este că ne subestimăm în aceeași măsură în care ne subestimăm Creatorul.

Vezi și

Tu ești o persoană valoroasă, importantă și adorabilă

Suntem incluși

© Mihail B.

Leave A Comment